Nesprávne veci

To ma najviac mrzí. Nie nedostatok viery, ale viera v nesprávne veci. (D. Levithan)


Na rukách sa nám vyníma červená šnúrka, ktorá nás ochráni pred urieknutím. Veríme, že akýsi kameň nás udrží zdravých. Že iný kamienok v tvare srdca za pár eur nám prinesie šťastie. Myslíme si, že postavenie hviezd na oblohe môže za naše problémy a pretože sa nám tento mesiac nedarilo v škole, možno by sme sa mali začať riadiť horoskopom. Nerobí nám problém uveriť veštici so sklenenou guľou. Vzývame vesmír. Veríme v zlo, ale neveríme v dobro.

Prečo? Prečo sa spoliehame na veci ako sú tieto? Nuž asi preto, že to je ľahké. Možno preto, že nám to dnešný svet ponúka na každom polkroku.

Prečo nie je problém uveriť v zázračné kamene a červené náramky, ale v Neho áno? Je to tým, že všetky tieto veci vidíme? Naozaj je to spôsobené len ich hmatateľnosťou? Ale veď dôkazy Božej lásky sú všade.

Dvaja ľudia sa nestretnú a nezamilujú, preto že vesmír ich ‘zviedol dokopy’. Rovnako ako sa galaxie nevyformujú samé od seba. A keď sa poobzeráme okolo seba nájdeme mnoho ďalších príkladov.

A preto prosím, hľadajte. Hľadajte dôkazy Božej lásky, uvidíte, že sú všade. Nájdete ich v západoch slnka a v hviezdnej oblohe, v snehovej vločke a nebotyčných horách, pocítite ich v dotyku slnečných lúčov na pokožke. A zbadáte ich v úprimnom úsmeve dieťaťa, ktoré vidí svoju mamu.

Boh nás miluje, veď stačí len veriť v Jeho lásku.

Pridaj komentár